Szabadi Sport Gravír Kft.

Érem- és serlegbolt, plakettek, sportdíjak, ajándéktárgyak

1148 Budapest, Kerepesi út 40.

(+36 1) 422-1778

sportgravir@t-online.hu

gravírozás Gondolta volna, hogy a gravírozás meglehetősen ősi technika? Pedig így van, ugyanis már az őskőkorszakból származó tárgyakon is találtak karcolással, vagyis gravírozással díszített tárgyakat.

 

Körülbelül ötezer évvel ezelőtt, a sumérok pecsétnyomókat gravíroztak, de a gravírozás elterjedt volt az egyiptomiak és a rómaiak körében is. Az V. században egy kihegyezett bot volt az ilyen típusú díszítésekhez használt eszköz, általában egy-egy korabeli életképet véstek a tárgyakra. A középkorban a lovagok páncéljára gravíroztak, valamint bevésték a pajzsokba a család címerét. A technikának jelentős szerepe volt a pecsétgyűrűk esetében is, amiket ekkor a fontos dokumentumok zárására használtak.

 

A gravírozás napjainkban is fontos. Nem csak díszítésként funkcionál, hanem a jelöléstechnika egyik alapvető művelete is. Szinte minden anyag esetében alkalmazható, legyen szó akár fáról, műanyagról, fémről vagy üvegről. Amennyiben szeretné igénybe venni gravírozással kapcsolatos szolgáltatásinkat, forduljon hozzánk bizalommal, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Copyright © 2011. olcsoweblap.org - Minden jog fenntartva. | Impresszum


Szabadi Sport Gravír Kft. | 1148 Budapest, Kerepesi út 40. | (+36 1) 422-1778 Kiváló minőségű sportdíjak - serleg, érme, plakett, valamint ajándéktárgyak. Gravírozás egyedi igények szerint 06-1/422 1778. Sport Gravír Serlegbolt https://sportgravir.hu/ logo

top