Szabadi Sport Gravír Kft.

Érem- és serlegbolt, plakettek, sportdíjak, ajándéktárgyak

1148 Budapest, Kerepesi út 40.

(+36 1) 422-1778

sportgravir@t-online.hu

laser gravírozáslaser gravírozás a legkorszerűbb eljárás, amely díszítések, illetve feliratozás készítésére szolgál.

A gravírozás egy évezredek óta használatos eljárás a különféle tárgyak, így például edények, vagy épp fegyverek díszítésére. Az eljárás lényege, hogy a felület felszínéből valamilyen mechanikai úton eltávolítanak egy bizonyos, igen kis mennyiséget az előre megszabott mintában, illetve vonalak mentén, így hozva létre a díszítést. A legkorábbi, ilyen módszer a karcolás volt; ezt az ősemberek már időszámításunk előtt több tízezer évvel használták különféle csonteszközökön, amelyek napjainkban is megtekinthetőek a világ múzeumaiban. Később a vésés vált általánossá, ám a végeredmény hasonlatos volt a korábbiakhoz, és a munka is viszonylag nehéz, valamint hosszadalmas volt, ráadásul komoly kézügyességet és precizitást kívánt meg. sokáig ez maradt a gravírozás egyetlen módszere, majd megjelent a gravírozásra szolgáló berendezés, aminek fő részegysége az úgynevezett marófej, ami nagy sebességű forgás során távolítja el a felületről a felesleges anyagot, és így hozza létre a megtervezett mintát, vagy feliratot. Ezek azonban mind mechanikai módszerek; a laser gravírozás jelenti az új, az eddigieknél jóval magasabb szintet!

Ugyan napjainkban már a hagyományos, mechanikus úton végzett gravírozás is lehet számítógépek által vezérelt művelet, vagyis sem hosszadalmasnak, sem aprólékosnak, sem precizitást és kézügyességet igénylőnek nem lehet nevezni, de van egy hatalmas hátránya a laser gravírozással szemben: nem alkalmazható minden anyag esetében. Az üveg például a legkisebb hibát sem tűri, és azonnal reped, sőt, törik, amint a kelleténél nagyobb feszültség keletkezik benne, de nem ez az egyetlen anyag, aminél felmerülhet az igény a gravírozásra, ám a hagyományos, mechanikai módszerrel megoldhatatlan a kivitelezése. A laser gravírozás segítségével azonban gyakorlatilag mindenre lehet gravírozni, tehát nem csak a különféle fémek munkálhatóak meg a segítségével, de az üveg, a papír, a plexi, a bőr, a kerámia, a kő és a fa is.

laser gravírozáslaser gravírozás során a berendezésben használatos lézersugár az anyag felületébe égeti bele az előre meghatározott mintát, vagy feliratot, ami kisebb mennyiségű anyagveszteséggel jár, így akár nemesfém ékszerek esetében is gazdaságosabban alkalmazható eljárásról beszélhetünk. További előny, hogy a laser gravírozással viszonylag rövid idő alatt, akár nagyobb mennyiségben is elő lehet állítani a kívánt mintázatot, azaz tulajdonképpen egyfajta sorozatgyártásra is alkalmas. A laser gravírozás a legaprólékosabb ábrát is képes a kívánt méretben elkészíteni, így készülhetnek plakettek, cégtáblák, egyedi ajándékok, reklámtárgyak, sőt, akár serlegek is ezzel a módszerrel.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a laser gravírozás, illetve az ezzel a módszerrel díszített tárgyak rendelésének lehetősége iránt, tekintse meg az általunk kínált termékeket, ha pedig kérdése lenne , illetve, ha rendelését szeretné leadni, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Copyright © 2011. olcsoweblap.org - Minden jog fenntartva. | Impresszum


Szabadi Sport Gravír Kft. | 1148 Budapest, Kerepesi út 40. | (+36 1) 422-1778 Kiváló minőségű sportdíjak - serleg, érme, plakett, valamint ajándéktárgyak. Gravírozás egyedi igények szerint 06-1/422 1778. Sport Gravír Serlegbolt https://sportgravir.hu/ logo

top