Szabadi Sport Gravír Kft.

Érem- és serlegbolt, plakettek, sportdíjak, ajándéktárgyak

1148 Budapest, Kerepesi út 40.

(+36 1) 422-1778

sportgravir@t-online.hu

serlegbolt budapestA kitüntetés egy formája, ha díjat kapnak a kiváló teljesítményt nyújtó versenyzők. A serlegboltunk Budapesten szeretne hozzájárulni az igényes trófeákhoz.

Trófea a győzelem emlékére

A trófea, mint kitüntetés átadása egyáltalán nem új keletű dolog. Már az ókori görögök is használták, ismerték a kitüntetést, de kezdetben még nem versenyekhez vagy teljesítményhez kötődött. A csaták győzteseinek szokásává vált, hogy valamilyen emléket, az az trófeát szereztek az ellenségtől és azt magukkal vitték. A trófea szó is a görög tropaeum szóból ered, ami annyit tesz, hogy emlék, ami a győzelmet jelképezi.

Az ókori görög trófeákból mára serlegek váltak, amiket nem kell a versenytársaktól elorozni, csupán megküzdeni érte. A győzelmi trófeák sora igencsak változatos volt a sport történelem évei során. A serleg ugyanis nem az egyedüli, amit egy sportágban jeleskedő versenyző diadalittasan a magasba emelhetett.

A babérkoszorú elterjedt volt az ókorban, de később ezt felváltotta a tovább megőrizhető  és a serleghez hasonló amfóra, illetve kupa. Később a serleg vált világszerte elterjedté a sport világában, a 17. századtól kezdve előszeretettel adtak át ilyen díjakat. Nem véletlen, hogy számos esemény neve tartalmazza a kupa szót.

Serleg, kupa vagy trófea egy és ugyanaz?

Itt érdemes kitérni arra a kérdésre, hogy a serleg, a kupa és a trófea között mi a különbség. Minden serleg és kupa trófea vagy inkább mindegyik sportdíj teljesen különböző díj? Amikor sportdíjat szeretne rendelni, melyiket keresse, melyik nevet használja az ügyfél?

A három díj külön-külön is önálló típust alkot. A kupa és a serleg hasonló formájú, a klasszikus serleget formázza, de természetesen méretben, anyaghasználatban, formában lehetnek eltérések. A trófea, mint díj már sokkal többféle formát ölthet. A hétköznapokban azonban használják ezeket a szavakat kicsit egymás szinonimájaként is.

Forduljon hozzánk, amennyiben tárgyi díjazáshoz szüksége van igényes termékre! A serlegboltunkban nemcsak serleget, hanem gravírozást is tud rendelni egyetlen helyről!

 

Copyright © 2011. olcsoweblap.org - Minden jog fenntartva. | Impresszum


Szabadi Sport Gravír Kft. | 1148 Budapest, Kerepesi út 40. | (+36 1) 422-1778 Kiváló minőségű sportdíjak - serleg, érme, plakett, valamint ajándéktárgyak. Gravírozás egyedi igények szerint 06-1/422 1778. Sport Gravír Serlegbolt https://sportgravir.hu/ logo

top