Szabadi Sport Gravír Kft.

Érem- és serlegbolt, plakettek, sportdíjak, ajándéktárgyak

1148 Budapest, Kerepesi út 40.

(+36 1) 422-1778

sportgravir@t-online.hu

Mechanikus gravírozásA mechanikus gravírozás a hagyományos mód, ami annak ellenére is népszerű maradt, hogy már korszerűbb lehetőségek is a rendelkezésünkre állnak.

A gravírozás sokáig mechanikus módszerekkel, sokszor kézzel történt, és még napjainkban is sokan választják ezt a sokkal modernebb lézergravírozás helyett, ami számos okra vezethető vissza. Egyrészt lehetnek úgymond szentimentális okai is annak, hogy valaki a hagyományos módszert rendeli meg, másrészt viszont kétségtelen előnyei is vannak, ha a felirat, vagy minta mechanikus úton kerül a felületre.

A lézergravírozás ugyanis túl tökéletes; a gép nem vét hibát, ugyanolyan mélységben "vési ki" az anyagot mindenhol, ennek következtében pedig a végeredmény "steril" lesz. Ez persze nem mindenki számára hátrány, sőt, sokan inkább a tökéletes végeredményt preferálják, ám az ízlések különbözőek, és vannak, akik inkább a mechanikus gravírozás mellé teszik le a voksukat.

A mechanikus gravírozás történhet géppel és kézzel is, ez utóbbi pedig nem csupán kisebb egyenetlenségeket jelent, de a kézzel végzett mestermunka értékét is közvetíti. Persze a kézi gravírozás meglehetősen drága mulatság, de a gépi mechanikus gravírozásnak is megvan a maga bája - ez azonban csak a szentimentális előny; akadnak mások is.

A mechanikus gravírozás mélyebb, mint lézerrel készített társa; ebből következik, hogy tartósabb is. Ennek persze nem sok jelentősége van egy dísztárgynál, ám egy használati tárgy esetében a kopás mondhatni természetes folyamat. A mechanikus gravírozás a mélysége okán sokkal tovább kivehető marad, mint a lézer-gravírozott minták, így használati tárgyak esetében sokkal jobb megoldást nyújt. Emellett a pontosságra sem lehet panasz; a mechanikus gravírozást napjainkban többnyire CNC gépekkel végzik, azaz a végeredmény minden tekintetben megfelel az elvárásoknak.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a mechanikus gravírozás lehetősége iránt, tekintse meg az általunk nyújtott lehetőségeket, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha vásárolni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Copyright © 2011. olcsoweblap.org - Minden jog fenntartva. | Impresszum


Szabadi Sport Gravír Kft. | 1148 Budapest, Kerepesi út 40. | (+36 1) 422-1778 Kiváló minőségű sportdíjak - serleg, érme, plakett, valamint ajándéktárgyak. Gravírozás egyedi igények szerint 06-1/422 1778. Sport Gravír Serlegbolt https://sportgravir.hu/ logo

top